Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ.....

Λίγα λόγια για τον μεγάλο βιολιστή της Κρήτης.
Αν και έχουμε εκτενώς αναφερθεί μέσα από αυτό το blog στο βιογραφικό του μεγάλου Νικολή Σαριδάκη ή Μαύρου, εν τούτοις θεωρούμε χρέος μας να πούμε δυό λόγια παραπάνω μιας και ειπώθηκαν αρκετές ασυναρτησίες στα πλαίσια μιας τάχα μου "παραδοσιακής" εκπομπής από τοπικό κανάλι της Κρήτης, από κάποιον υποτιθέμενο "φιρμάτο" καλλιτέχνη.(Τα εν λόγω αποσπάσματα ανέβηκαν προχθές στο Youtube, αλλά κατέβηκαν επειδή προφανώς κάποιοι κατάλαβαν την χαζομάρα που έκαναν).

Θα μου πείτε, ε καί;
Σίγουρα, ο Μαύρος δεν έχει την ανάγκη από κανενός την "καλοθελητάδα". Η ιστορία του είναι λαμπρή, είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα.
Μερικοί όμως, είτε από άγνοια, είτε από τοπικιστική παραφροσύνη, είτε από οτιδήποτε άλλο, φτάνουν σε σημείο να λένε ό,τι αρλούμπα τους έρχεται στο μυαλό.
Φτάνουν σε σημείο να πούνε " Ο Μαύρος στα Χανιά υπήρξε επειδή τον έκανε παρέα ο Κουτσουρέλης". Έλεος φίλοι μου. Ο Μαύρος σταδιοδρομούσε αρκετά χρόνια πρίν την συνεργασία του με τον Κουτσουρέλη, αλλά και αρκετά χρόνια κατόπιν αυτής της "ζυγιάς". Ομολογουμένως, η ζυγιά αυτή ήταν ίσως η σημαντικότερη της περιόδου αυτής, όχι όμως ότι ο Μαύρος έπαιζε έναν ρόλο "κομπάρσου" όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.
Ένα άλλο που έκανε εντύπωση στην εν λόγω εκπομπή από τον "φιρμάτο" καλλιτέχνη: Ο Κολυμπαριανός συρτός είναι σύνθεση που την έκανε ο Σκορδαλός(!!!) και την "άρπαξε" ο Μαύρος όταν συνταξίδευε μαζί με τον αείμνηστο λυράρη πάνω σε ένα.....φορτηγό..! Αλήθεια, τι μάρκα ήταν το φορτηγό; Καθόντουσαν στην καρότσα ή στην καμπίνα; Έλεος πιά! Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε!
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις των καλλιτεχνών ανεξαρτήτου νομού είναι σαφώς βελτιωμένες. Όμως κάτι τέτοιες τοποθετήσεις ατόμων που έχουν μαύρα μεσάνυχτα και αρκετό άχτι, μόνο καλό δεν κάνουν, αντιθέτως.
Μακάρι να παραδειγματιζόντουσαν από τον Μαύρο, γιατί πραγματικά ο ίδιος ήταν "σχολείο" και ο νοών....νοείτω. Την στιγμή που ο Μαύρος είχε την ιδιαίτερη αποδοχή μεγάλων καλλιτεχνών (Χάρχαλης- Μαριάνος-Ναύτης-Μουντάκης-Λαγός κλπ), άραγε οι σημερινοί όψιμοι "φιρμάτοι", για ποιόν λόγο αναιρούν τις απόψεις των "δασκάλων" τους; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Σίγουρα ναί, άλλωστε ώς γνωστόν, όσα δεν φτάνει η αλεπού....

1 σχόλιο:

SADEN είπε...

http://ganifantis.blogspot.com/2008/12/blog-post_11.html