Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΑΪΣΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ - ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΜΑΔΟΡΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ





Κυκλοφόρησε πρίν λίγους μήνες ένα αξιόλογο βιβλίο με τίτλο "Ραϊσάκης Θεοχάρης, ο ποιητής και ριμαδόρος της Λίμνης" από τον δάσκαλο Μιχάλη Μουντάκη.
Ο συγγραφέας συνέλλεξε ένα σημαντικό υλικό από τις μαντινάδες και τις σκωπτικές παροιμίες του αξέχαστου Ραϊσοθεοχάρη και όλα αυτά τα παραθέτει με μοναδικό τρόπο στο πόνημα του. Θεωρούμε ότι είναι ένα βιβλίο που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ




Γνωστός και καταξιωμένος λυράρης από τον Πλάτανο Κισάμου.
Κατάγεται από μουσική οικογένεια, καθώς ο παππούς του ήταν ο περίφημος λαγουτιέρης Καρεφυλλομανώλης, αλλά και ο πατέρας του είναι ο παλαίμαχος σήμερα λαγουτιέρης Στεφανής Καρεφυλλάκης.
Ο Βασίλης Καρεφυλλάκης έχει παίξει σε πολλά γλέντια σε όλο τον νομό Χανίων αλλά και εκτός Κρήτης, κι έχει στο ενεργητικό του προσωπικές δισκογραφικές δουλειές. Λαμπρό χαρακτηριστικό του, η πολύ καλή φωνή του.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΛΩΣΤΡΑΚΗΣ



Από τους καλύτερους δεξιοτέχνες στην λύρα ο Νεκτάριος Κλωστράκης. Καταγόμενος από τον Κάμπο Κισάμου, γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά και ήρθε σε ηλικία 11 ετών μόνιμα στα Χανιά, όπου και ασχολήθηκε με την λύρα. Μαθητής του Κώστα Μουντάκη, δεν άργησε να ξεχωρίσει για το ταλέντο του και την απαράμιλη δεξιοτεχνία του. Σήμερα διδάσκει την λύρα σε ωδεία, παίζει σε γλέντια και έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες δισκογραφικές δουλειές και σημαντικές συνεργασίες.