Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

Αφορμή για το παρακάτω θεματάκι, το μυαλό μερικών μουσικών που προφανώς ζούνε μάλλον σε άλλη χώρα. Διότι, δεν εξηγείται αλλιώς η έπαρση ορισμένων να τα "τσιμπάνε" χοντρά και μάλιστα σε περίοδο μέγιστης ανέχειας και κρίσης.
Γνωστός φίλος και αναγνώστης του blog μας αποφάσισε να "κουκουλωθεί" και μάλιστα χειμωνιάτικα (να ζήσετε Νίκο) και επέλεξε για την διασκέδαση των καλεσμένων έναν γνωστότατο συντοπίτη μας μουσικό. Και άκουσον-άκουσον, ο καλλιτέχνης ούτε λίγο-πολύ ζήτησε αμοιβή 2.500 ευρώ επειδή ήταν και....φίλος του γαμπρού(φαντάσου να μην ήταν).
Θα μου πούν μερικοί, εντάξει, τα βγάζει από τα τυχερά της..χαρτούρας!Αμ δέ. Η συμφωνία ήταν "2.500 στο χέρι καθαρά και ό,τι βγάλω από τα τυχερά".

Τι λές ρε μεγάλε???
Σε ποιά χώρα ζείς?
Σε ποιόν πλανήτη?? Θερμή παράκληση όπως επιστρέψεις τάχιστα σε τροχιά γής!

Από αυτό εδώ το blog θα παρακαλούσαμε τους καλλιτέχνες, είτε της περιοχής μας, είτε γενικά όλης της Κρήτης, σε αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι μας ζούμε, να δείξουν κάπως πιο ανθρώπινο πρόσωπο και να ρίξουν το κασέ τους όπως προστάζουν οι καιροί. Εδώ το ρίχνουν το κασέ.....διάσημοι και φίρμες του λαϊκού τραγουδιού, δηλαδή οι λυράρηδες και οι βιολιστές προέρχονται από την ακαδημία της Βιέννης? Ωριμάστε και λίγο μερικοί!

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!

Σπάνια ηχογράφηση από γαμήλιο γλέντι στην Πολυρρήνια Κισάμου την δεκαετία του '70.
Ακούγονται μαντινάδες και ριζίτικο και διακρίνονται οι φωνές των Γρ.Μαθιουδάκη, Μαν.Καρτσώνη, Βασίλη Καρτσώνη. Συμμετέχουν διάφορες παρέες. Ένα δείγμα για το πώς γλεντούσαν οι παλαιότεροι....και ίσως να γίνει παράδειγμα στους νέους που αρέσκονται σε εντυπωσιασμούς και φανφάρες.