Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!






Όσο καιρό κρατάει η ιστορία με το μνημόνιο και τα κάθε είδους "καλούδια" που μας φέρνει στην καθημερινότητα μας, το blog μας έχει αποφύγει συνειδητά να κάνει την παραμικρή πολιτική παρατήρηση, άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος του, δεν έχει να κάνει με την θεματολογία του.
Κρατιόμαστε λοιπόν με νύχια και με δόντια για να μην σχολιάσουμε, όμως έπειτα από την ψήφιση - παρωδία της 12ης Φεβρουαρίου, τα περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν ώστε να αφήσουμε ασχολίαστη την συμπεριφορά των πολιτευτών του τόπου μας, των Χανίων δηλαδή. Ναί, αυτών των ατόμων, που ώς άλλοι "εθνοπατέρες" έδωσαν την θετική τους ψήφο στα απεχθή μέτρα που θα αλλάξουν σύντομα την ζωή όλων μας.
Και γιατί το έκαναν αυτό; Μα, γιατί δρούν εκ του ασφαλούς! Η κομματική τους πελατεία, μπορεί σίγουρα να μειωθεί, όμως από σφυγμομετρήσεις που ήδη έχουν γίνει, μάλλον θα....επανεκλεγούν! Κατεστημένο; Μπορεί! Καφριλίκι του μέσου - κατώτατου "σκυφτού" ψηφοφόρου; Μπορεί; Πολλά μπορούν να ερμηνευθούν στην παρούσα, το σίγουρο όμως είναι ότι κάποιοι συμπολίτες μας παραμένουν αμετανόητοι!!!!
Δυστυχώς, η Κρήτη, παραμένει (κυρίως για το ΠΑΣΟΚ), μια ανεξάντλητη δεξαμενή ψήφων. Η κομματική πελατεία, ανθεί!! Ναί, καλά το ακούτε! Θα πάει ο παππούς, η γιαγιά, ο χωρικός, θα το ρίξουν το ψηφαλάκι στα "παιδιά", γιατί "τους έχουμε υποχρέωση, μας βολέψανε". Αυτό είναι το ένα επιχείρημα. Το άλλο είναι "μπορεί να μας ρίξανε τις συντάξεις, να μένουνε απούλητα τα λάδια και τα κηπευτικά, να μην έχει δουλειά το κοπέλι μας, αλλά δεν θέλουμε να βγούνε οι άλλοι οι κερατάδες"!
Δυστυχώς, αυτή είναι μια έντονη νοοτροπία των "ιθαγενών" ψηφοφόρων εδώ και χρόνια. Τα χρωματιστά γυαλιά είναι δύσκολο να αντικατασταθούν, ακόμα κι αν παίζεται εδώ η βιοτική μας ύπαρξη. Και βέβαια, ο κύριος Βαλυράκης, ο κύριος Δαμιανάκης, η κυρία Κουρουπάκη, ο κύριος Μαρκογιαννάκης, που "πρεσβεύουν" τον νομό μας και τους ανθρώπους του, δεν διστάζουν ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ να χαντακώνουν την ζωή μας, χωρίς να έχουν κάν το θάρρος να παρουσιαστούν ενώπιον του χανιώτικου λαού και να δικαιολογήσουν, ίσως τα αδικαιολόγητα. Γιατί; Μα όπως προείπαμε, σε μεγάλο ποσοστό, έχουν σίγουρη την επανεκλογή τους!
Όπως και να έχει όμως, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα σκεπτόμενων ατόμων που τους βλέπουν, τους ακούνε και...αηδιάζουν! Αρκεί όμως αυτό να γίνει κατανοητό στην πλειονότητα του χανιώτικου λαού...αλλά και σε αυτούς τους πολιτικούς "νάνους" που ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ τα Χανιά, ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ την καταγωγή τους, ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ την Κρήτη με την γενική συμπεριφορά τους και με τα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζουν! Σκύβουν το κεφάλι στις προσταγές του "αφεντικού" του κόμματος και της κυβερνήσεως εν γένει και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η βουλευτική τους ξαπλώστρα, για την οποία, είναι στο χέρι μας να γίνει...προκρούστιος κλίνη!!!!!

Να μας ζήσετε λεβέντες....για ακόμα μια φορά, κλαίμε, όχι απο υπερηφάνια, αλλά από ντροπή!!